איך לבחור מגשר לגירושין | לירון שיינקמן - משרד עורכי דין וגישור
17106
rtl,post-template-default,single,single-post,postid-17106,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

איך לבחור מגשר לגירושין

תקופת החגים המאתגרת מאחורינו, ועמה גל פניות של אנשים המעוניינים להתחיל בתהליך של גישור לקראת גירושין.
ההחלטה על זהות המגשר היא החלטה לא פשוטה, שיש להגיע אליה בהסכמה של שני הצדדים.חשוב מאוד, ששני בני הזוג יהיו שלמים עם הבחירה וחשוב ששניהם יוכלו לתת אמון במגשר הנבחר.
פעמים רבות, כאשר צד אחד מציע מגשר מסוים, הצד השני ייטה אוטומטית לפסול את המגשר המוצע, מחשש שמא יש בינו לבין בן הזוג השני קשר כלשהו, העשוי לפגום באובייקטיביות של המגשר.
בעניין זה, חשוב להדגיש, כי מגשר הינו איש מקצוע נייטראלי שאינו מייצג אף אחד מהצדדים ואינו נותן עדיפות למי מהם, גם אם הפנייה הראשונית הגיעה מאחד הצדדים ואף אם קיימת הכרות מוקדמת כלשהי שלו עם אחד הצדדים. לכן, אם וידאתם, כי המגשר הוא איש מקצוע רציני ומנוסה, אין לחשוש מחוסר אובייקטיביות וחבל לפסול אותו רק כי הוצע ע"י הצד השני.
כנ"ל לגבי המגדר של המגשר – מגשר טוב פועל בנייטראליות וללא דעות מוקדמות או משוא פנים כלפי שני הצדדים, ללא קשר לעובדת היותם גבר או אשה. לכן, אין מקום לחשש (המוטעה), כי מגשר יזדהה או ייתן עדיפות לגבר ואילו מגשרת תזדהה או תיתן עדיפות לאשה.
בעניין מקצועיותו של המגשר, יש לבחור תחילה האם רצונכם במגשר שהוא עו"ד, או במגשר שאינו עו"ד (למשל – פסיכולוג / עובד סוציאלי וכיוצ"ב). למגשר שהוא גם עו"ד בתחום דיני המשפחה ישנה עדיפות, מאחר והוא בקיא בתחום זה, ואינו נזקק לאנשי מקצוע נוספים לצורך ניסוח ההסכם (להבדיל ממגשר שאינו עו"ד שאסור לו להכין הסכם גירושין). מעבר לכך, יש לבחון את האוריינטציה המקצועית של המגשר – האם כעו"ד הוא לוחמני או "גישורי", האם העיסוק בגישור תופס נפח משמעותי בעבודתו או שמא עיקר עיסוקו בהתדיינות בביהמ"ש ?
מוצע, כי טרם התחלת ההליך תבררו אודות המגשר המוצע במספר דרכים: ראשית, שוחחו עם המגשר בטלפון והתרשמו ממקצועיותו ומאישיותו. אל תתביישו לשאול את המגשר אודות לימודיו, הכשרתו המקצועית, ניסיונו, תחומי עיסוקו וכו'. בנוסף, אם יש למגשר אתר אינטרנט (ו/או דף פייסבוק עסקי) כדאי להיכנס אליו ולעיין בו. פעמים רבות האתר משקף את תפיסת העולם של המגשר ותוכלו ללמוד ממנו הרבה. בנוסף, בררו עם אנשים אשר עברו תהליך דומה (ובמידת האפשר עם האנשים שהמליצו לכם על המגשר המוצע) האם היו מרוצים, מה היה חשוב להם בתהליך, מה הלקחים שהפיקו וכו'.
שכר טרחתו של המגשר מהווה אף הוא גורם משמעותי בהחלטה למי לפנות. חשוב לדעת, כי מגשר מיומן אולי יגבה סכום גבוה יותר לשעת גישור מאשר מגשר מתחיל, אך ניסיונו הרב מאפשר לו לבצע את הליך הגישור ביעילות רבה יותר ובמהירות רבה יותר ממגשר שאינו מיומן. לכן, בסופו של דבר,העלות הכוללת של הגישור אצל המגשר ה"יקר" (לכאורה) תהיה זולה יותר מאשר אצל המגשר ה"זול". בנוסף, היזהרו ממחירים נמוכים משמעותיים מערך השוק – זוהי אינדיקציה לחוסר מקצועיותו של המגשר.
לבסוף חשוב לציין, כי גם לאחר שבחרתם מגשר כדאי להתייעץ עם עו"ד מטעמכם, טרם הגישור ו/או במהלכו, ובוודאי טרם חתימת הסכם, וזאת עמ"נ לוודא שזכויותיכם נשמרות ומוגנות ועמ"נ לוודא כי המגשר ביצע את מלאכתו נאמנה.
ושיהיה בהצלחה 