גירושין בשת"פ | לירון שיינקמן - משרד עורכי דין וגישור
16181
rtl,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16181,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

גירושין בשיתוף פעולה

כללי

שיטת הגירושין בשיתוף פעולה (Collaborative Divorce) הוכרה ע"י המחוקק בחוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה (הוראת שעה), תשע"ה-2014 כאחת מהדרכים לגירושין בהסכמה, לצד הגישור.

מודל ה"גירושים בשיתוף פעולה" הינו מודל ייחודי המיושם בהצלחה רבה בארה"ב, קנדה, אירופה ומאז שנת 2009 גם בישראל. עורכת הדין שיינקמן הוסמכה לעבוד בשיטת הגירושין בשיתוף פעולה במסגרת ההכשרה הראשונה שנערכה בישראל (בלשכת עורכי הדין), והיא עוסקת בה בפועל במסגרת משרדה ובמסגרת קבוצת "אחד אחד – עורכי דין לגירושין ללא בית משפט".

במסגרת המודל, בני זוג העומדים בפני גירושין מנהלים מו"מ שיתופי בסיוע עורכי דינם. בנוסף לעורכי הדין, הצדדים נעזרים גם ביועציי גירושין המסייעים להם בעיבוד הצדדים הרגשיים של ההליך, ובמידת הצורך גם במומחים מתחום הכלכלה.

המטרה הינה להגיע להסכם גירושין שיענה בצורה הטובה ביותר על צורכיהם של שני בני הזוג וילדיהם. צוות המומחים משלב בין ההיבטים המשפטיים, הכלכליים והרגשיים של הגירושין.

ייחודו של המודל הוא בעבודת הצוות בין הצדדים – עורכי הדין, המטפלים והמומחים – וכן בחתימת הסכם על ידי עורכי הדין בתחילת ההליך, שבו הם מצהירים על כוונתם לפתור בעיות בשיתוף פעולה ומתחייבים לא לפנות לערכאות.

בבסיס השיטה עומדת ההכרה בעובדה כי מערכת היחסים בין בני זוג מתגרשים איננה מסתיימת אלא משתנה, ולפיכך יש להתאים את הקשר בין בני המשפחה לשינוי הנוצר בעקבות המשבר המשפחתי. מטרת המודל היא להבטיח את שליטת בני הזוג בהליך הגירושין, תוך שימת דגש על טובת הילדים, שימור תקשורת נכונה בין בני המשפחה ומתן מענה מהיר המותאם לצורכי המשפחה ויכולותיה.

 

איך מתנהל הליך הגירושין בשיתוף פעולה?

כל אחד מבני הזוג בוחר עורך דין מומחה למעמד אישי, שעבר הכשרה ייחודית לגירושין בשיתוף פעולה. ניתן לבחור ולפנות לעו"ד כאמור מראש, מבלי לפנות קודם לביהמ"ש או לביה"ד בבקשה ליישוב סכסוך, או לאחר הגשת בקשה ליישוב סכסוך – בתום פגישות המהו"ת.

הצדדים ובאי כוחם חותמים על התחייבות שלא לפנות לבית המשפט ו/או לבית הדין הרבני כל עוד ההליך מתנהל, ובכך נמנעים מ"מרוץ הסמכויות" והשלכותיו המזיקות, ומאפשרים משא ומתן יעיל ואפקטיבי.

עורך הדין ייצג את בן הזוג תוך שאיפה להגן על צרכיו, לקדם את מטרותיו, ולהגיע להסכם הטוב ביותר עבורו, אולם זאת תוך ראיית טובת המשפחה כולה ומחוייבות לפעול בשיתוף פעולה עם עורך הדין של בן הזוג האחר.

בנוסף, כל אחד מהצדדים בוחר יועץ מומחה, שעבר הכשרה לגירושין בשיתוף פעולה, שילווה אותו ואת עורך הדין בהליך, ייתן מענה לקשיים הרגשיים המתעוררים במסגרתו, יסייע בגיבוש הסדרי ראיה והתוכנית ההורית ויפעל למען קיום תקשורת עתידית בין הצדדים. הניסיון המצטבר מראה, כי תיקים בהם השתתפו יועצי גירושין הסתיימו תוך פרק זמן קצר יותר וכתוצאה מכך עלותם הייתה נמוכה יותר.

בנוסף, במידת הצורך יכול להשתתף בהליך גם מומחה פיננסי נייטרלי, אשר ינתח את מצבה הכלכלי של המשפחה וייבחן את ההסכם לאור היכולת הכלכלית והצרכים שלה.

מרבית המפגשים נערכים בהשתתפות בן הזוג ועורך הדין המייצג אותו, וחלקם, על פי הצורך, בהשתתפות היועצים והמומחים הניטרליים.

ההסכם שיושג בתום הליך זה ישקף את האינטרסים של שני בני הזוג, כמו גם את טובת הילדים והמשפחה כולה והוא יאושר בבית המשפט ויקבל תוקף של פסק דין.

 

למי מתאים הליך של גירושין בשיתוף פעולה?

• למי שחשוב לו שיהיה לצידו עורך דין מקצועי ומנוסה שישמור על ויקדם את האינטרסים שלו.

• למי שחשוב לו לצמצם למינימום את הפגיעה בילדיו

• למי שרוצה להימנע מהליך ממושך, שייקח שנים ארוכות

• למי שחשובה לו שליטה מלאה בלוחות הזמנים, בקבלת ההחלטות ובהסכמות

• למי שרוצה להימנע מעלויות עתק, שיעמיסו ויכבידו התחייבויות על המשפחה

• למי שחשוב לו להגיע להסכמות שיוכלו להתקיים לאורך זמן

• למי שרוצה בירור עובדתי ומקצועי של העובדות ואינו מעוניין בנקמה אכזרית