גישור לגירושין | לירון שיינקמן - משרד עורכי דין וגישור
16175
rtl,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16175,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

גישור לגירושין

מטרתנו בהליך הגישור הינה להביא אתכם להסכם גירושין הוגן, ראוי ומכבד, אשר במסגרתו יוסדרו כל העניינים הכרוכים בגירושין, לרבות: משמורת הילדים, הסדרי הראיה / השהות עימם, מזונות הילדים וחלוקת הרכוש.

זוגות שאינם בטוחים כי פניהם לגירושין, יוכלו להחליט במהלך הליך הגישור האם ברצונם לערוך הסכם גירושין, או הסכם שלום בית ולחילופין גירושין, אשר יכלול התייחסות לשני מצבים אפשריים: גם מצב שבו בני הזוג נשארים יחד (=שלום בית) וגם הוראות חלופיות למקרה של גירושין.

בגישור נברר את הצרכים והאינטרסים של כל אחד מכם (ושל הילדים כמובן) מתוך כוונה לזהות אינטרסים משותפים רבים ככל האפשר, ולהגיע לפתרון שיענה על מירב הצרכים, באופן המיטבי ביותר. אנו ננסה לעשות כן מבלי להתעמת ומבלי שתיווצר תחושה של "מנצח" ו"מפסיד".

 

חשוב להדגיש, כי להליך הגישור יתרונות רבים על פני ניהול הליכים בביהמ"ש:

• הגישור הינו רצוני, ואינו נכפה על מי מבני הזוג.

• הגישור מתנהל באופן מכובד ומאפשר קיום מערכת יחסים תקינה, דבר שהינו חשוב במיוחד שעה שמדובר בבני זוג אשר להם ילדים משותפים.

• המשתתפים בגישור הינם שותפים מלאים לקצב התקדמותו של ההליך, לאופן התנהלותו ולתוצאתו, והם שיוצרים את ההסדר המיטבי ביותר עבורם. לצדדים יש שליטה מלאה על כל הנעשה בגישור (בניגוד לביהמ"ש, ששם השופט מכתיב את התוצאה מבלי שיש לצדדים שליטה על התוצאה).

• הגישור מתמקד בתקשורת שבין הצדדים, משפר ומייעל את התקשורת ומסייע לבני הזוג להתקדם למצב של הורות משותפת לאחר הגירושין.

• מזעור הנזק לילדים ולהורים – באמצעות המגשרת ובמידת הצורך גם בסיועה של מאמנת הורים, ההורים מתכננים את הפרידה באופן שקול ואחראי. איך לספר לילדים באופן נכון על הפרידה, איך להשיב על שאלות שיעלו, איך להימנע מהסתה וקונפליקט וכיוצ"ב.

• הגישור מאפשר להגיע לפתרונות יצירתיים, להגדיל את "העוגה" ולהגיע למצבים של WIN – WIN בהם כולם יוצאים נשכרים.

• המגשר הינו ניטראלי, הוא פועל לטובת שני הצדדים והוא שומר על האינטרסים של שניהם.

• הגישור הינו דיסקרטי, חסוי ומאפשר שמירה על סודיות ופרטיות. במידה והגישור נכשל, לא ניתן לצטט שום דבר ממה שנאמר בו בביהמ"ש, לא ניתן להזמין מגשר לחקירה ומתן עדות על הנעשה בגישור, לא ניתן להגיש מסמכים שהוכנו לצורך גישור וכיוצ"ב. חיסיון מוחלט זה מאפשר לצדדים חופש פעולה בניהול המו"מ, בידיעה שהדברים לא יצאו מחדר הגישור.

• מחקרים מראים שזוגות אשר עברו תהליך גישור מרוצים יותר ממערכת היחסים שלהם לאחר הגירושין, וכי קיימת מחויבות גבוהה לקיום הסכם אשר הושג בגישור, בהשוואה לפסק דין שנכפה על הצדדים.

• הגישור זול בהרבה מעלות ניהול הליכים בביהמ"ש.

• הגישור מהיר בהרבה, בהשוואה למשך הזמן הדרוש לניהול הליכים בבתי המשפט ובתי הדין.

 

שלבי הליך הגישור

את הגישור נתחיל בפגישה משותפת, שבה יוסברו לכם על עקרונות הליך הגישור, נחתום על הסדר גישור אשר כולל את העקרונות הללו, ולאחר מכן יתקבל ממכם מידע ראשוני ביחס אליכם ולילדיכם.

לאחר פגישה זו יתקיימו פגישות נפרדות עם כל אחד מבני הזוג, ובפגישות אישיות אלו נוכל להעמיק בנושאים השונים, לרבות הרקע לגירושין, הצרכים של כל אחד מכם והרצונות של כל אחד בסוגיות השונות.

לאחר מכן, נשוב ונפגש יחדיו. מספר הפגישות שיידרשו ומשך הליך הגישור משתנה ממקרה למקרה, בהתאם לנסיבות.

לאחר מספר פגישות שבהן נגבש את עקרונות ההסכם תנוסח עבורכם טיוטת ההסכם הראשונית. אתם תוכלו לעבור על הטיוטא ולהעיר את הערותיכם כך שנוכל לבצע את התיקונים הנדרשים ולחתום על ההסכם.

את ההסכם החתום נגיש עבורכם לביהמ"ש לענייני משפחה, שם תצטרכו להתייצב לצורך אישור ההסכם ומתן תוקף של פס"ד.

לאחר מכן, במקרה שבו בני הזוג החליטו להתגרש, נפתח עבורכם תיק גם בבית הדין הרבני, שם יהיה עליכם להתייצב פעמיים: פעם אחת לצורך אישור ההסכם ומתן פסק דין ולגירושין, ופעם נוספת לשם סידור הגט.

 

שאלות ותשובות נפוצות

שאלה: למי לא מתאים הליך של גישור?

תשובה: הליך הגישור מתאים כמעט לכולם, אולם הוא מותנה בקיומה של מערכת יחסים סבירה, היינו:

העדר אלימות בין בני הזוג.

העדר אלימות או ניצול כלפי ילדים.

קיום פיזי נאות, בכל הנוגע למדור, כלכלת הבית וחינוך הילדים.

שאלה: האם אפשר לקיים גישור במצב של נתק מוחלט בין בני הזוג ?

תשובה: כאמור לעיל, המגשר מסייע למשתתפים ליצור דיאלוג ולשפר את התקשורת ביניהם. על כן, אפשר להתחיל בהליך של גישור גם כאשר קיים נתק מוחלט בתקשורת בין בני הזוג, בתקווה, כי באמצעות ההליך התקשורת תשתפר. אולם, ייתכן כי במקרה כזה עדיף לבחור בהליך של גירושין בשיתוף פעולה שבו לכל צד יש עו"ד שמייצג אותו ואשר בו במידת הצורך משתתפים גם יועצי גירושין, שאמונים, בין היתר, על נושא התקשורת ההורית.

שאלה: מה ההבדל בין גישור לטיפול זוגי ?

תשובה: הטיפול הזוגי נועד לטפל בבעיות שנתגלו בין בני הזוג, ובמידת האפשר, לשקם את מערכת היחסים שלהם. מטרתו של המטפל הזוגי הינה לגרום לבני הזוג להגיע לתובנות, עמ"נ לבצע שינוי.

במסגרת הגישור תינתן כמובן התייחסות לרגשות, לחששות ולסיפורים שלכם, אך הגישור עוסק בצרכים ובאינטרסים של בני הזוג (וילדיהם), מבלי להיכנס לסיבות ולמניעים הפנימיים העמוקים.

תפקידו של המגשר מתמקד בהווה ולא בעבר, ומטרתו הינה ליצור אוירה לניהול משא ומתן על בסיס הצרכים, במטרה להגיע להסכם, אשר יסיים את הסכסוך ויפתח דרך חדשה.

שאלה: האם ניתן לפנות לגישור גם לאחר שנפתחו הליכים משפטיים ?

תשובה: בוודאי, ניתן לפנות לגישור בכל עת, הן טרם פתיחת הליכים משפטיים (לרבות טרם הגשת בקשה ליישוב סכסוך) והן בכל שלב לאחר הגשתם.

במידה והפנייה לגישור נעשית לאחר הגשת הליכים, מקובל להשהות את ההליכים המשפטיים במשך תקופת הגישור.

שאלה: האם אפשר להגיע לגישור עם עו"ד מטעמי ?

תשובה: אין כל מניעה להיות מיוצגים בהליך הגישור, ובלבד ששני הצדדים מיוצגים ושניהם מסכימים לנוכחות עורכי הדין בהליך.