החוק החדש שאלות ותשובות (2) | לירון שיינקמן - משרד עורכי דין וגישור
17012
rtl,post-template-default,single,single-post,postid-17012,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

החוק החדש שאלות ותשובות (2)

שאלה:

האם ניתן להיות מיוצגים בפגישות המהו"ת?

תשובה:

בפגישת המהו"ת הראשונה לא ניתן להיות מיוצגים ע"י עו"ד, היות והפגישה היא טיפולית – אבחונית גרידא. בפגישות הבאות ניתן במידת הצורך לצרף את עורכי הדין וזאת במידה ובמסגרת הפגישה נעשה ניסיון לסייע לצדדים ליישב את הסכסוך המשפטי ביניהם.

שאלה:

מה קורה אם לא מתייצבים לפגישת המהו"ת ?

תשובה:

דינה של הזמנה לפגישת מהו"ת כדין הזמנה לבית המשפט. במידה וצד לא התייצב לפגישת המהו"ת ניתן להטיל עליו הוצאות ואם הוא זה שהגיש את הבקשה ליישוב סכסוך ניתן למחוק את הבקשה.

שאלה:

האם ניתן להגיש בקשה למזונות זמניים בתקופה בה מתקיימות פגישות המהו"ת ?

תשובה:

עפ"י התקנות, ניתן להגיש בקשה לשמירת המצב הקיים, כולל בקשה למזונות זמניים. עם זאת, המזונות שייפסקו יהיו רק לתקופת הפגישות, היינו ייפסק סכום חד פעמי או שני סכומים לכל היותר, ולא מזונות זמניים "רגילים".

שאלה:

אם החלטנו בתום פגישות המהו"ת לפנות לגישור. למי פונים ?

תשובה:

במידה והחלטתם שרצונכם ליישב את הסכסוך בגישור, תוצג בפניכם רשימת מגשרים בה מופיעים כל המגשרים אשר עמדו בקריטריונים שנקבעו ע"י משרד המשפטים. הנכם יכולים לבחור מגשר מרשימה זו (בה אני רשומה כאחת המגשרות), או לפנות לכל מגשר אחר עפ"י בחירתכם.