החוק החדש שאלות ותשובות | לירון שיינקמן - משרד עורכי דין וגישור
17014
rtl,post-template-default,single,single-post,postid-17014,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

החוק החדש שאלות ותשובות

בעקבות חקיקת "חוק הגישור" או בשמו המלא החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה (הוראת שעה), אשר הביא למהפכה בתחום דיני המשפחה והגירושין, אני נשאלת שאלות רבות. אנסה להשיב כאן על השאלות העיקריות שביניהן:

שאלה:

אז באמת כשמתגרשים אי אפשר יותר להגיש תביעות ?

תשובה:

לא מדויק. אפשר להגיש תביעות אבל לפני כן חייבים להגיש בקשה ליישוב סכסוך ולהשתתף ב 4 פגישות מהו"ת, כפי שהחוק קובע. בתום פגישות המהו"ת, מגיש הבקשה יכול להחליט האם ברצונו ליישב את הסכסוך בהסכמה (בגישור או בהליך של גירושין בשיתוף פעולה) או להגיש תביעות.

שאלה:

האם החוק כופה על הצדדים גישור ?

תשובה:

החוק אינו כופה על הצדדים להשתתף בגישור. החוק קובע, כי על הצדדים להשתתף בפגישות מהו"ת (ראשי תיבות של מידע, היכרות ותיאום), שמטרתן לבחון את האפשרות ליישב את הסכסוך בהסכמה. אדם שאינו מעוניין ליישב את הסכסוך בהסכמה, יודיע על כך בפגישות המהו"ת.

שאלה:

בפני מי נערכות פגישות המהו"ת ?

תשובה:

פגישות המהו"ת נערכות ביחידות הסיוע של בתי המשפט ובתי הדין הרבניים, בפני עובדות סוציאליות. בכל יחידת סיוע יש גם פסיכולוג ופסיכיאטר אשר יכולים להיות שותפים להליך במידת הצורך.

שאלה:

מה עושים בפגישות המהו"ת?

תשובה:

בפגישה הראשונה נעשית הערכה מקצועית – אבחונית של הצדדים ("אינטייק" בשפה המקצועית). כל צד יספר על הסכסוך מנקודת מבטו והעו"ס ביחידת הסיוע תבדוק, תאבחן ותאפיין את מערכת היחסים, לאן פניהם של הצדדים מועדות (שיקום או גירושין), האם יש רצונות מנוגדים, האם יש נכונות לגישור, מה מצבם של הילדים (האם הם יודעים על הסכסוך, האם הם מעורבים בו, האם ישנם ילדים עם צרכים מיוחדים וכיוצ"ב), האם יש אלימות, האם יש צורך בהגעה להסדרים זמניים וכיוצ"ב.

בפגישות הבאות, העו"ס תציג בפני הצדדים את המחירים הרגשיים של הליכי הגירושין ובפרט של ההתדיינות המשפטית, את הדרכים העומדות בפני הצדדים ליישוב הסכסוך ובמידת הצורך תסייע להם להגיע להסכמות זמניות (תוך היוועצות עם עורכי הדין של הצדדים, אשר גם ינסחו את ההסכמות הללו).