מתוך היכרותה העמוקה עם עולם הגישור מחד ועם עולם הליטיגציה מאידך, עו"ד שיינקמן מלווה "מאחורי הקלעים", באמצעות מתן ייעוץ משפטי פרטני ומותאם אישית, לקוחות אשר פנו יחד עם בן / בת זוגם להליך של גישור בפני מגשר אחר.
חשוב להבין, כי המגשר הינו אדם ניטראלי, שאינו מייצג אף אחד מהצדדים ואסור לו עפ"י חוק לתת לצדדים ייעוץ משפטי. כמו כן, המגשר אינו מנהל את המו"מ עבור הצדדים ואינו עושה עבורם את העבודה, הוא רק מסייע להם, בעוד המלאכה העיקרית מוטלת על הצדדים עצמם.
לכן, טרם קיום הפגישה הראשונה עם המגשר אותו בחרתם, כדאי לקבוע עם עוה"ד שיינקמן פגישת ייעוץ, במסגרתה תקבל/י מידע מלא על הזכויות והחובות שלך בכל המישורים (ילדים והחזקתם, מזונות ורכוש). כמו כן, במסגרת פגישת הייעוץ יוסבר לך מה צפוי לך בהליך הגישור, עמ"נ שתדע/י למה לצפות ואיך להיערך לפגישות הגישור. בנוסף, יינתנו לך טיפים לניהול המו"מ, אסטרטגיות לניהולו וכיוצ"ב.
לעיתים די בייעוץ ראשוני טרם הגישור. במקרים מורכבים יותר, כאשר עוצמת הקונפליקט גבוהה יחסית, כאשר עמדות הצדדים מנוגדות וכל צד מתבצר בעמדותיו, או כאשר מועלות בשולחן הגישור מספר אופציות חלופיות שיש לבחון לעומק, יקום הצורך בקביעת מספר פגישות ייעוץ נוספות, במקביל לפגישות הגישור.
כמו כן, אנשים אשר אינם מורגלים בניהול מו"מ עשויים להזדקק לליווי משפטי צמוד יותר, מאשר אנשים המורגלים בכך. לכן, במקרים שבהם קיימים בין הצדדים "פערי כוחות", רצוי כי הצד "החלש" יחסית יקבל ליווי משפטי שוטף, על מנת שלא ימצא בנחיתות מול הצד השני.
אם הצלחתם להגיע להסכמות והמגשר ניסח עבורכם טיוטת הסכם, רצוי כי עו"ד מטעמך יבדוק את הטיוטה ויוודא, כי ההסכם אכן משקף את ההסכמות אליהן הגעתם, ובעיקר, כי זכויותייך נשמרות ומוגנות בהסכם בצורה הטובה ביותר. מאחר וקשה מאוד לשנות את ההסכם לאחר שהוא כבר חתום, ובוודאי לאחר שאושר ע"י ביהמ"ש, כדאי מאוד לקבל את הייעוץ בנוגע להסכם מוקדם ככל האפשר – עם קבלת הטיוטה, ולא כאשר ההסכם כבר גמור וחתום.