מתי לקבוע פגישת ייעוץ | לירון שיינקמן - משרד עורכי דין וגישור
17008
rtl,post-template-default,single,single-post,postid-17008,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

מתי לקבוע פגישת ייעוץ

לפעמים, כאשר היחסים בין בני הזוג מתחילים להתערער, קם הצורך בקבלת ייעוץ מקצועי מעו"ד. עם זאת, אנשים רבים נמנעים מלפנות לעו"ד בשלב זה, אולי בגלל המשמעות הפסיכולוגית של הצעד הזה, אולי משיקול כלכלי (על אף שפגישה כאמור כרוכה בתשלום חד פעמי שאינו גבוה), אולי מתוך סברה (מוטעית), כי אפשר להסתפק בעצות של חברים ומשפחה, ומשפע המידע המצוי היום באינטרנט, ואולי מהחשש שמא עוה"ד אליו יפנו ידחוף למלחמה ויסלים את המצב.

גם אם עדיין לא החלטתם להתגרש ואתם מתלבטים לגבי המשך הקשר, רצוי שתפנו לעו"ד ותקבלו ממנו ייעוץ משפטי, ולו ראשוני. עוה"ד יכול לספק לכם מידע מקצועי, חשוב וחיוני, ולמנוע ממכם לבצע טעויות, שאח"כ יעלו לכם ביוקר. בפגישת הייעוץ תקבלו מידע הן בנוגע לדרכים השונות להתגרש (בימ"ש / ביה"ד, גישור או גירושין בשיתוף פעולה) וכן תקבלו ייעוץ מותאם אישית בנוגע לזכויות ולחובות, להסדרי הראיה והמשמורת, לאופן קביעת המזונות ולאופן חלוקת הרכוש.  

במקרה שבו כבר החלטתם להתגרש, קבלת ייעוץ משפטי ותכנון נכון של הפרידה חשובים אף יותר. בשלב זה, רצוי מאוד שלא לבצע פעולות משמעותיות, כגון עזיבה של הבית, מבלי לקבל קודם ייעוץ על ההשלכות והמשמעויות של צעד זה. כמו כן, רצוי שלא תערכו ביניכם הסכמים זמניים כאלו ואחרים (בע"פ וכמובן בכתב) מבלי לקבל קודם ייעוץ בנוגע למשמעויות של ההסכמים הללו.   

אם החלטתם להתגרש ופניתם יחדיו למגשר, רצוי לפנות במקביל גם לעו"ד, לשם קבלת ייעוץ משפטי מטעמכם בלבד. שכן, המגשר אליו פניתם הינו אדם ניטראלי, שאינו מייצג אף אחד מכם ואסור לו לתת לכם ייעוץ משפטי. ייעוץ כאמור בנוגע לזכויותיכם ולחובותיכם תוכלו לקבל רק מעו"ד חיצוני לגישור, והוא גם יוכל לוודא שהאינטרסים שלכם נשמרים, ובאים לידי ביטוי הן בהליך הגישור והן בהסכם אשר ינוסח בסופו.

לצערי, במהלך שנות עיסוקיי הרבות כעו"ד בתחום דיני המשפחה, ראיתי אנשים שלא פנו בזמן לקבלת ייעוץ ואח"כ שילמו על כך ביוקר. אל תעשו את הטעות הזו – פנו לעו"ד ויפה שעה אחת קודם.